Hejsan unga pirater,

Vi är i slutet av valspurten nu men här kommer viktig information som inte rör valet.

Du som medlem i Ung Pirat kallas härmed till Piratkongressen 2022, den 18-20:e november som kommer hållas vid Vängården Follökna utanför Flen. Mer praktiskt information hittar du på vår hemsida: https://ungpirat.se/kongress/

Vi behöver kongressombud!

För att kunna fatta beslut behöver vi kongressombud, vi behöver att du som medlem ställer upp och kandiderar. Kongressombud har rösträtt på kongressen och representerar medlemmarnas åsikter. Rent praktiskt innebär det att du är med på mötet, deltar i diskussioner och röstar sedan på de förslag du vill ska gå igenom. Ung Pirat står för resor, mat och boende för alla kongressombud.

Oavsett hur länge du har varit medlem så behöver vi dig, vi har fått in många nya medlemmar under valrörelsen vilket är jätteroligt men våra aktiviteter kommer fortsätta efter valdagen. Därför vill vi att fler engagerar sig även efter valet.

Kandidera själv eller nominera någon annan på https://nominera.ungpirat.org/ senast den 23 september.

Vänta, jag trodde kongressen hölls på våren?

Tidigare i våras på UPK22 så antogs en stadgeändring som innebär att Ung Pirat håller två kongresser per år nu. Piratkongressen sker i november/december och där väljs ny styrelse, budget och verksamhetsplan för nästkommande år. På våren sker Demokrati- och revisionsmötet, DRM, där verksamhet/ekonomisk berättelse gås igenom och ansvarsfrihet för föregående förbundsstyrelse behandlas.

Vill du vara en del av den nya förbundsstyrelsen?

Då ska du kontakta valberedningen: valberedningen@ungpirat.se

Om du är intresserad av vad förbundsstyrelsen håller på med och hur vi arbetar så kan du läsa mer här: https://ungpirat.se/fs/

På kongressen sker det val av ny förbundsstyrelse samt att budget och verksamhetsplan fastställs. Medlemmar får gärna komma med motioner, skrivna förslag, till kongressen. Dessa kan handla nästan om vad som helst som rör Ung Pirat: ny politik, kampanjidéer, uppdatering av policys etc.

Alla motioner ska skickas in skriftligen till fs@ungpirat.se senast den 21 oktober.

Alla medlemmar i Ung Pirat har närvaro-, yttrande- och förslagsrätt på kongressen och uppmuntras att delta. Det är dock bara kongressombud som har rösträtt på kongressen.

Om du är sugen på att delta och inte är kongressombud så kan du anmäla intresse om att bli funktionär:https://ungpirat.se/funktionar-piratkongress-2022/

Som funktionär hjälper du till med praktiska saker på plats när det behövs och ser till att kongressen och andra aktiviteter på plats flyter på bra.

 

Valdagen är inte långt borta men det har varit fantastiskt kul att vara ute och kampanja med er pirater och att se så många nya engagera sig är bland det bästa som finns. Nu kör vi det sista och sen ses vi senare i höst på andra roliga evenemang!

Mvh, Jakob Sinclair
Förbundsordförande för Ung Pirat