Aktivera dig!

Det är toppen att du har tankar och idéer, det är vad som behövs. Vad mer som behövs är ledare. De som vågar sätta saker i rörelse. Det är oftast så att det är den med idéerna som har den mest kompletta visionen för vad dessa idéer ska utmynna i och därför så är den eller de personerna de som är bäst lämpade att leda arbetet.

(…) försök att hitta sätt att leda på snarare än att försöka hitta någon som är villig att leda, för det kommer till slut innebära att idéerna blir verklighet mycket snabbare. (…) fråga inte vem som är villig att leda dig, utan fråga vilka som är villiga att följa dig.

Magnus Andersson, Partiledare för Piratpartiet 2016-2019

Affischera

Vi har en hel del affischer som kan sättas upp. Oftast så finns det anslagstavlor av olika slag där man kan sätta upp affischer. Ifall du behöver tejpa upp affischen så rekommenderar vi vit eltejp då den inte lämnar märken efter sig.

Affischerna kan oftast beställas ifrån: pirateshop.eu, men möjligheten finns också ibland att trycka upp affischer själv. Ifall du har frågor kring detta så kan du kontakta: Jakob Sinclair
jakob.sinclair@ungpirat.se, @antiwrapper

Aktivitera med pizza och filmkväll

Det finns pirater utspridda i landet, varför ses ni inte och tar en pizza? Eller se en film? Ta en promenad eller något annat event?
Vill du veta vilka pirater som finns i ditt område så kan du alltid kontakta din lokala hubb.
Eller om du vill dra med pirater från svearike landet runt så har Ung Pirat en aktivistsamordnare:
David Klarlund
david.klarlund@ungpirat.se@shaithan

Aktivista på tillställningar

Ung Pirat åker på både convent och festivaler, här behöver vi aktivister som kan visa upp sig och rekrytera mera. För att lättare kunna locka människor till piratbordet kan det behövas något eget och extra. Kanske en pappershatt eller en lek.
I dessa fall är det bäst om du kontaktar din lokala aktivistsamordnare:
eller Ung Pirats egna:
David Klarlund
david.klarlund@ungpirat.se@shaithan

Anordna Demonstration

Då och då händer det saker som kräver en demonstration. Det kan till exempel vara en årsdag av en viktig händelse eller ett försök att dra uppmärksamhet till någon aktuell händelse. Klicka här om du vill veta mer.

Håll en kurs

Har du extra kompetens inom något? Varför inte hålla en kurs? Online eller AFK, det spelar ingen roll! Vi hjälper dig komma igång med det du vill göra, lära, uppleva!

Fotografera

Stock Photos, Stock Photos, Stock Photos! Blir vi inte alla less på dem? Varför inte fota något eget och skicka in så vi kan använda dem istället? Mer karaktär! Mer engagemang och framförallt mer piratande!

Insändare/debattartiklar

Ung Pirat kan och bör synas mer i lokalmedia. Även om enskilda pirater då och då syns i tidningar, är det fortfarande en stor outnyttjad möjlighet för vår förening.
Fokuset borde ligga på korta insändare. Det ska vara korta och intensiva, blir lättare publicerat och får mer genomslag. Lokaltidningar når tiotusentals läsare.  Antalet människor som läser en lokaltidning är ofta avsevärt högre än tidningens upplaga. Alla dessa potentiella väljare behöver påminnas om att Piratpartiet är ett politiskt alternativ. Men om du har tid att fördjupa dig i ett ämne eller har tiden att skriva en debattartikel är den tiden alltid guld värd. Ta dig bara inte vatten över huvudet.
Behöver du hjälp med att skriva eller bolla ideer:
Kom på Aktivist onsdag.
Första onsdagen varje månad kl 19 på Ung Pirats Discord

Måla/teckna/rita/skapa

Älskar du att skapa? Varför inte använda de kunskaperna för att träna på att sprida kultur med andra? Konst är ett effektivt sätt att både liva upp vardagen på OCH framföra ett politiskt budskap. Skapa något som vi kan sprida, du kan dela dina skapelser med oss på:

  • Via Mattermost
  • Via Discord
  • Via Facebook
  • Via Twitter
Piratmemes

Vem älskar inte memes? Du? Trodde väl det. Memes är ett enkelt sätt att förmedla en kortare ide snabbt och sprida ett budskap effektivt. Titta bara på alla dessa nöjda exempel:

Rekrytera fler pirater

Känner du dig ensam och vill ha mer kompisar? Vi kanske kan vara lösningen för dig då. Ung Pirat erbjuder dig gott sällskap och massor av roliga saker för dig som vill lära känna nya människor. Rekrytera dina blivande vänner idag!

Skriva manus till kortfilmer

Valet ligger alltid runt hörnet, även om det avklarades igår. Vi behöver alltid kunna hålla våra ståndpunkter tillgängliga för alla. Där funkar media klipp och kortfilmer extra bra! 

HAR DU EN IDÉ? 

Kontakta Siula Grandé: siula.grande@ungpirat.se

Uppdatera Ung Pirats hemsida

Ung Pirats hemsida behöver fyllas ut med mer hjälpsamt och roligt innehåll, är du intresserad av webbdesign eller att fylla ut sidorna med innehåll? Kontakta gärna Ung Pirats IT-grupp om du vill hjälpa till: it@ungpirat.se