Anordna Demonstration

Då och då händer det saker som kräver en demonstration. Det kan till exempel vara en årsdag för något eller någon aktuell händelse som behöver uppmärksammas.

Det är lätt att ordna en demonstration. Allt informationsmaterial du behöver finns att beställa gratis i Piratshoppen. Där finns det dessutom flaggor och annat som kan vara bra att ha.

Att tänka på för att planera en demonstration:

Innan demonstrationen:

1. Hitta ett par pirater som vill hjälpa till med demonstrationen. Sök gärna folk på era social media och i våra interna kanaler.
2. Skaffa polistillstånd för att för en central plats. Information om hur man skaffar det finns här.
3. Skaffa flaggor, t-shirts och annat ni kan behöva hos Piratshoppen. Det är viktigt att det syns tydligt vem som arrangerar demonstrationen.
4. Skaffa flera talare. Ge dem cirka fem minuters taltid var och se till att alla inte väljer att prata om exakt samma sak. Om du själv ska tala, förbered ditt tal ordentligt.
5. Se till att ni har tillgång till en ljudanläggning till demonstrationen. Det är ganska lätt att låna eller hyra en sådan, men tänk på att ha framförhållning. Det som är lätt att fixa tre veckor i förväg är jättejobbigt att fixa dagen innan demonstrationen.
6. Skaffa partiinformation att ge dela ut. Detta kan ni beställa helt gratis i Piratshoppen. Kontakta help@pirateshop.eu om du inte hittar lämpligt material.
7. Planera en piratträff veckan efter demonstrationen.

Efter demonstrationen:

1. Städa upp efter er. Lämna inte kvar flyers och annat där ni demonstrerat.
2. Ta en fika ihop och prata om det som gick bra och mindre bra under demonstrationen.
3. Gör ett inlägg på Facebook, Instagram och våra andra kanaler om demonstrationen. Glöm inte att inkludera bilder och informera om nästa veckas piratträff.