Hejsan unga pirater,

2020 har varit ett väldigt… udda år minst sagt. Men det börjar dra sig mot sitt slut och med ett nytt år så kommer det en ny kongress. 

Du som medlem i Ung Pirat kallas härmed till UPK21, den 26-28:e mars, preliminärt i Vännäs! Kongressen kan eventuellt komma att bli online beroende på hur läget med corona ser ut, mer information kommer om det nedan.

På kongressen är det val av ny förbundsstyrelse samt att budget och verksamhetsplan fastställs. Medlemmar får gärna komma med motioner, skrivna förslag, till kongressen. Dessa kan handla nästan om vad som helst som rör Ung Pirat.

Alla medlemmar i Ung Pirat har närvaro-, yttrande- och förslagsrätt på kongressen och uppmuntras att delta. Det är dock bara kongressombud som har rösträtt på kongressen.

Mer information om kongressen finns på vår hemsida: https://ungpirat.se/kongress/

Som nämnts ovan så kan kongressen eventuellt komma att ske online. Om det blir online så kommer information kring hur det fungerar att läggas upp på hemsidan tillsammans med möteshandlingarna. Just nu så planerar förbundsstyrelsen både för en fysisk kongress och en online kongress. Beslut om vad det blir tas i början av februari.

Detta år har varit fullt av förändringar och utmaningar men vi har tagit oss igenom det. Något vi alla kan ta med oss från i år är att vi inte ska ta något för givet utan saker kan komma att förändras snabbt och oförutsägbart. Det som först tänktes som otänkbart har blivit det nya normala och det kanske är väldigt tufft för dig just nu eller andra i din närhet.
Ta därför hand om dig och så ses vi 2021!

Oavsett hur det blir så önskar din förbundsordförande, förbundsstyrelsen och kansliet dig en riktigt riktig god jul och ett gott nytt år!