Hej unga pirater,

Det har gått två veckor nu sedan UPK20 och vi i styrelsen har redan en massa planer på gång.

NärCon

Vi hade en piratonsdag direkt efter kongressen den 11:e mars där en planeringsgrupp för NärCon Sommar bildades. Vi planerar alltså att vara med på NärCon i år! Arbetsgruppen kring det kommer samlas denna vecka på tisdag kl 17:00 och torsdag kl 16:00, på vår Discord. Det är bara att dyka upp på mötena eller skriva i Discord om man vill hjälpa till.

DreamHack

DreamHack Summer kommer vi också att delta på som vanligt men de har skjutit upp det till augusti på grund av Coronaviruset. Martin Sjöberg och Magnus Hulterström är de som drar i planeringen kring det och man kan prata med dem om man vill hjälpa till.

Sommarläger

Planer på ett sommarläger i år har jobbats på av en grupp inom styrelsen där vi har tänkt söka bidrag från Nordisk Kultur Kontakt. Man behöver deltagare från två andra nordiska länder och därför har vi haft kontakt med finska och norska Ung Pirat, tyvärr så har norska Ung Pirat dragit sig ut, igen på grund av viruset. Därför ligger planerna lite på is just nu.

Internt

Internt inom styrelsen så har vi även börjat tänka på vilken strategi Ung Pirat bör ha under året, hur vi ska jobba efter verksamhetsplanen och hur vi ska samarbeta med hubbarna. För er som är nya inom Ung Pirat så består förbundet av en samling föreningar där Sverige är uppdelat i 5 hubbar, Norrlandshubben, Skånehubben, Stockholmshubben, Västhubben och Östhubben. Hubbarna är dem som håller i mycket av den lokala verksamheten runt om i landet.

PiratTV

Nu idag kl 15:00 så kommer PiratTV gå live på: https://www.twitch.tv/piratvision
Där så kommer det pratas om Coronaviruset och man har chans att ställa frågor om det där till Henrik Brändén som är mikrobiolog och immunolog. Gå gärna in och ställ dina frågor där!

Extrakongress

Vi har givetvis inte heller glömt bort extra kongressen som ska hållas i maj, när ett par dokument har blivit uppdaterade så kommer en kallelse att skickas ut inom kort.

Det finns även fler saker som vi jobbar på som du kommer att höra om inom kort så stay tuned!
Mvh, Förbundsstyrelsen för Ung Pirat