Ny politik antagen och en ny styrelse tillsatt!

Hej kära medlemmar,

Ung Pirats Kongress 2019 har nu varit och vi fick mycket gjort under en helg med långa möten och långa diskussioner om allt mellan himmel och jord. Det har varit fantastiskt roligt med att få träffa pirater ifrån hela landet och att det är så många som fortfarande viftar vår flagga med sådan iver.

Föregående verksamhetsår har varit, kort sagt, ett kaotiskt år men det finns positiva saker som har kommit fram. Under ett flertal år så har medlemsantalet i Ung Pirat minskat och minskat men under året som har gått så har den trenden vänt. Medlemsantalet ökar. Det är otroligt skönt att se vårt skepp drivas av medvind igen.

Av alla de propositionerna samt motionerna som diskuterades och beslutades var det beslutet om att skrota all tidigare politik som var den största händelsen. Under helgen beslutade Kongressen att skrota all tidigare antagen politik som Ung Pirat har haft . Istället så ställer sig Ung Pirat bakom moderpartiets principprogram och sakpolitik. Utöver detta så har det även skett en del policy och stadgeändringar.

Det kommer även kallas till en extra online kongress innan midsommar då revisionernas berättelse samt ansvarsfrihet för den föregående styrelsen inte kunde behandlas under helgens gång. Den ekonomiska berättelsen hade kommit in sent och revisorerna har inte haft tid att ordentligt granska den, detta kommer att behandlas online.

Arbetet med det fullständiga protokollet ifrån mötet pågår fortfarande, men kommer snart att finnas tillgängligt i vårt dokumentarkiv på hemsidan.

Kongressen valde också in en ny förbundsstyrelse som består av:

 • Förbundsordförande: Morgan Landström
 • Förbundssekreterare: Magnus Hulterström
 • Ledamöter:
  • Anastasia Storm
  • David Klarlund
  • Jakob Sinclair
  • Jesper Tuurihalme
  • Josefine Widberg
  • Kevin Nilsson
  • Martin Sjöberg
  • Siula Grande

Vi vill också passa på att tacka alla funktionärer som var med och såg till att kongressen verkligen blev så bra som den blev, utan er hjälp hade det nog inte blivit någon kongress alls.

Sist men absolut inte minst:

I år så är det EU-val och Ung Pirat kommer har en mycket viktigt roll för kampanjarbetet där vi kommer vara vårt moderpartis kanoner. Styrelsens första aktivitet under verksamhetsåret kommer vara att skicka några representanter till Bryssel den 31 mars för delta i workshops angående EU:s nya upphovsrätt direktiv. Vi hoppas på att se många aktiva ansikten och ett stort engagemang i valrörelsen. Alla kommer behövas för att driva in de röster som krävs i valet. Vad resultatet blir återstår att se, men vi ser mycket fram emot ett roligt år oavsett.

Vi är väldigt tacksamma över förtroendet vi har fått av er och vi ser fram emot att styra skeppet in i framtiden med alla er ombord.

// Styrelsen