4 år av engagemang och utveckling i Ung Pirats styrelse. Ett som ledamot och tre som ordförande. Från att jag blev invald våren 2019 utan några högskolepoäng till att nu stå inför mitt examensarbete. Från Luleå till Lund och från att vara en diskret pirat till att kandidera för Piratpartiet till EU-parlamentet.

Denna resa har format mig på sätt jag aldrig kunnat föreställa mig. Jag har vuxit som individ och förändrats på sätt som endast varit möjligt genom en sådan unik och magisk tid. Jag har lärt känna många fantastiska personer, omöjligt för mig att lista alla, men vill rikta stort tack till er.

Nu, när jag kliver av som ordförande vid årsskiftet, ser jag fram emot nästa kapitel. Jag är stolt över den fantastiska resan, och jag är otroligt glad över att Gabriel Karlsson efterträder mig. Han är en fantastisk människa och kommer att fortsätta driva Ung Pirat med passion och kompetens. Lite mer än en månad kvar som ordförande – sen börjar nästa kapitel!

Mvh, Jakob Sinclair
Förbundsordförande för Ung Pirat

(Övre bild – Förbundsstyrelsen 2024, från vänster: Gabriel Karlsson, Gabriel Ekström, Victor Andersson och Kevin Larsson Stenberg)
(Undre bild – Jakob Sinclair och Gabriel Karlsson)

Protokoll för kongressen kommer ut senare. Förbundsstyrelsen för 2024 är följande:

  • Förbundsordförande Gabriel Karlsson
  • Förbundssekreterare Victor Andersson
  • Styrelseledamöter Gabriel Ekström, Kevin Larsson Stenberg och Theo Haglund