Hej alla kära pirater,

Jag börja detta utskick med att säga tack! Tack till alla som har varit med i valrörelsen. Tack för piratfikor, kaffen på campus, affischering och folder/flyersutdelning. Tack till er som argumenterat för vår sak, övertygat väljare och tvingat småsyskon!

Igår så var det EU-val och Piratpartiet fick 0,6% av rösterna här i Sverige och tog alltså inte några mandat i EU-parlamentet. Trots det är detta en bra dag att vara pirat. Det tyska Piratpartiet behåller sitt mandat i EU-parlamentet samtidigt som de tjeckiska piraterna vinner 3 mandat. För er som kan räkna blir det 4 pirater i EU-parlamentet 5 år framåt vilket är mer än vi någonsin haft tidigare!

För er som inte vet:
Alla Piratpartier i Europa är med i paraplyorganisation European Pirate Party, vilket, bland annat, innebär ett gemensamt valprogram och principprogram. Så vi kommer fortfarande ha inflytande igenom dem och att ha 4 pirater i EU-parlamentet kommer göra en stor skillnad när det gäller ett fritt och öppet internet. Även om resultatet är tråkigt här i Sverige så ska man inte förlora allt sitt hopp, nu är det 3 år kvar till nästa val vilket ger oss perfekt med tid för att utveckla vår organisation och vår politik.
Det exakta resultatet för Sverige kan du hitta här: data.val.se

Vad händer nu?

Målet framöver nu kommer vara för oss här i norr att rekrytera fler medlemmar men även att få fler aktiva medlemmar. Igenom att ha fler aktiva medlemmar så kan vi sätta upp starka lokala fästen och på så sätt göra ett mycket mer effektivt valkampanjande för valet 2022. Igenom att ha fler medlemmar så kan vi också utveckla vår politik. Piratpartiet och Ung Pirat saknar sakpolitik inom många områden och igenom att ha fler medlemmar som kan lägga fram förslag, diskutera och bearbetta dessa områden så kan vi ett väldigt robust valprogram för 2022 då det är riksdagsval. Detta är en perfekt tid för att gå med och bli aktiv i Piratpartiet och Ung Pirat.

Nordsken 2019

Nordsken är norrlands största festival för kultur, spel och kreativitet och kommer hållas redan den här veckan, 30 maj till 1:a juni. Förra året så hade Nordsken över 8600 unika besökare och detta är ett fantastiskt ställe att få ut våra budskap på och rekrytera nya medlemmar. Nubben (Ung Pirat Norrlandshubben) kommer att ha en monter vid C2 så ifall du tänker vara på Nordsken så kika gärna förbi! För att täcka en del av kostnaderna så har vi även en crowdfund du kan donera till: https://crowdfunding.piratpartiet.se/?campaign=nordsken-2019

Dreamhack Summer

Förra årets närvaro på DHS var en stor succé för Piratpartiet och Ung Pirat med många nyrekryterade medlemmar och aktivister. Vi vill upprepa denna närvaro i år. Detaljerade planer kommer läggas upp här så fort de fastställs. Även här finns det en crowdfund för att täcka en del av kostnaderna för Piratpartiet: https://crowdfunding.piratpartiet.se/?campaign=pirater-till-dreamhack-summer

Framöver

För att få fler aktiva framöver så tänker Ung Pirat hålla ett par aktiviteter nu i sommar för oss medlemmar. Detta är någonting som har saknats lite grann på senaste tiderna så det ska bli väldigt roligt, ingenting är fastslagit ännu så håll utkik efter mer information!

Sist så vill jag bara säga igen att det har varit super roligt och att ni alla har gjort ett fantastiskt jobb. Vi har fått 4 pirater i EU-parlamentet och nu ska vi se till att utveckla oss själva tills nästa val, jag vet att det kommer bli en fantastisk resa så jag hoppas du väljer att hoppa ombord och följa med på denna fantastiska resa.

// Förbundsstyrelsen för Ung Pirat
fs@ungpirat.se