I helgen så har vi haft vår Piratkongress där medlemmarna får bestämma vad de vill se Ung Pirat göra nästa år och vilka som ska driva arbetet framåt. Ny styrelse har valts, verksamhetsplan och budget har blivit klubbat för 2023.

Det har varit en helg fylld med roliga möten, god mat, gott umgänge och mycket bastande. Totalt var vi över 20 pirater på plats från hela landet som diskuterade piratpolitik och hur vi bäst kan sprida våra budskap. Detta är viktigare än någonsin med tanke på den nya regeringen.

Kongressen har beslutat om ny styrelse för 2023:

 • Förbundsordförande: Jakob Sinclair
 • Förbundssekreterare: Christian Elia
 • Förbundsledamöter:
  • Alexander Murga
  • Gabriel Karlsson
  • Siula Grande

Nya valberedningen för 2023 består av:

 • Emil Klangeryd
 • Philip Johansson

Till ideell revisor valdes:

 • Jacob Hallén

Många nya ansikten dök upp på kongressen och det var roligt att se folk så taggade på att göra saker. Jag känner själv att min motivation och energi stiger enormt när jag är med andra pirater och jag vill ge ett stort tack till alla som var med, tack för att ni är så underbara! Vill även rikta ett extra stort tack till Daniel från kansliet, du har gjort en enorm insats för att få ihop allting och gjort ett riktigt bra jobb.

Nu är det sent på året men det betyder inte att det är slut på aktiviteter. 3 – 5:e december så kommer Young Pirates of Europe anordna ett möte i Bryssel, en svensk grupp på 6 unga pirater kommer åka dit och representera oss. Piratstudenterna Lund kommer även ha träff den 4:e december med två av våra EU-parlamentariker i Lund, länk till evenemang. Redan nästa helg är det dags för DreamHack Winter och om du är intresserad av att följa med är det bara att skriva till fs@ungpirat.se.

Många av våra medlemsföreningar kommer ha årsmöte i slutet av året så passa gärna på att dyka upp på dessa, våra medlemsföreningar behöver mer engagemang! Ni kommer få mejl om dessa möten ifall ni är medlemmar i dem. Om du har funderingar kring hur det funkar kring medlemsföreningar och lokalföreningar är det bara att skriva till fs@ungpirat.se.

Jag ser framemot att få träffa pirater snart igen, både nya och gamla. Ha det bra och ta hand om dig!

Mvh, Jakob Sinclair
Förbundsordförande för Ung Pirat