Hej alla unga pirater!

Vi har två spännande nyheter att ta upp!

Först ut är vårt sommarläger UTKIK som kommer att hållas 12-15:e augusti på Lärsätersgården utanför Köping. Gräsmattor, natur och badplats nere vid sjön, finns det något bättre? Få nya vänner, slappa, spela brädspel, bada och häng! Pirater från våra grannländer och andra delar av Europa kommer också att delta!

Lägret är kostnadsfritt för alla våra medlemmar, vi står även för resan dit och hem igen. Det finns inte heller något krav på att du ska ha varit aktiv innan, detta är ett perfekt event att få träffa och bli vänner med andra pirater!

Mer information och anmälningslänk finns här: https://ungpirat.se/utkik-sommar-2021/

Tveka inte utan skriv upp 12-15:e augusti i kalendern direkt 🙂

Lägret genomförs under förutsättning att smittspridningen avtagit så mycket att eventet kan anses säkert och myndigheterna inte avråder från sådana arrangemang.

EYE2021 i Frankrike

EU bjuder in European Youth Event (EYE2021) i höst den 8-9 oktober. Evenemanget kommer hållas vid Europaparlamentet i Strasbourg, Frankrike, så även om du har följt med oss tidigare till Bryssel så är detta ett perfekt komplement. Men oavsett om du följt med på en av våra EU-resor innan så är du varmt välkommen att följa med på denna.

Det kommer vara unga deltagare från hela EU som samlas för att skapa och dela en vision om vår framtid i Europa. Vi kommer skicka en grupp på max 20 personer så antalet platser är begränsade, anmäl dig därför direkt! Sista anmälningsdag är 1 juli men vänta inte för länge då platserna kan försvinna innan dess.

För att anmäla dig så är det bara att skicka ett mejl till fs@ungpirat.se med namn, hemort och eventuella kostpreferenser/allergier. Ung Pirat står för alla kostnader gällande resa, boende och mat.

Var ligger egentligen EU?

EU är uppdelat på främst två orter, nämligen Bryssel i Belgien och Strasbourg i Frankrike. Det är mellan dessa orter våra folkvalda Europaparlamentariker pendlar för att sköta sitt jobb. Det finns även andra orter som är viktiga för EU som Luxemburg där Europadomstolen finns, och Frankfurt i Tyskland där EU’s centralbank ligger, men våra besök brukar vara till EU-parlamentet i Bryssel och Strasbourg. Vill du lära dig mer om hur EU fungerar så är detta ett ypperligt tillfälle! Anmäl dig till denna resa så kommer du få en härlig och lärorik helg i Strasbourg där personerna som håller i detta jobbar med EU-frågor varje dag! Det finns inga bättre experter än dessa som lär ut!

Ta hand om dig så ses vi förhoppningsvis snart!
Mvh, Förbundsstyrelsen för Ung Pirat