Idag har jag fått hantera ett ärende som varken jag eller någon annan förtroendevald inom Ung Pirat ska behöva hantera. Jag ska förklara så att ni alla förstår, oavsett IT-kompetens. En av våra förtroendevalda i en av våra föreningar har läckt information om någon som ”enbart” är medlem i ett publikt forum.

Pågrund av att vi är ett politiskt ungdomsförbund så avslöjar den informationen vart den individen har sina politiska sympatier. Det är något som är starkt skyddad i lagen att man ska kunna få bevara för sig själv och förbundet/partiet/föreningen där man är medlem. Man får därför antingen själv berätta, om man inte gett någon annan samtycke till att göra det. Utöver detta går det hårt emot vår egna grundprincip som privatliv. Vart någon är medlem, utöver vårt förbund, och vad hen gör på fritiden är helt upp till den individen.

Pågrund av att lagen har brutits kommer en polisanmälan att göras.  Under helgens förbundsstyrelsemöte kommer förbundsstyrelsen även att hantera detta som ett uteslutningsärende.

Kära medlemmar, händer detta er så tveka inte att kontakta mig på anastasia.storm@ungpirat.se DIREKT. Jag fördömer detta beteende och kommer aldrig anse det som okej.

//Anastasia Storm, förbundsordförande