Hej unga pirater!

Innan sommaren arbetade vi i styrelsen på att se över vårt arbete och hur vi kan fördela vårt ansvar. Vi anställde då en sociala-media ansvarig som nu delar sitt arbete med arbetsgruppen för sociala media och ung piratpropaganda. Om ni följer våra sociala media så har ni förhoppningsvis sett den ökade aktiviteten där!

En annan aspekt som vi arbetat med är hur föreningen kan vara trygg och välkomnande för alla medlemmar. För att förbättra det har vi därför tillsatt en ny roll: ett trygghetsombud. Detta är till för medlemmar som vill ta upp trygghetsfrågor, antingen för sin egen del eller för någon annans. Vi i styrelsen har fortfarande ytterst ansvaret här, men vi förstår att det kan kan kännas bra att ha en specifik person att nå ut till.

Rollen har redan intagits av Pauline Burke Clason, som vi har stor tilltro ska klara detta fantastiskt. Hennes ansvar blir att vara till stöd för de som behöver det eller som vill uppmärksamma ett problem. Om du känner någon osäkerhet att delta i något av våra evenemang, har synpunkter på saker som kan bli bättre, haft en dålig upplevelse i Ung Pirat eller bara vill ha någon att prata med, så skriv gärna till Pauline på trygg@ungpirat.se. Hon har tystnadsplikt och delar inget utan tillåtelse.

Naturligtvis kan ni fortfarande vända er till styrelsen (fs@ungpirat.se) eller individuella medlemmar av styrelsen. Vi hjälps alla åt för att vara till stöd, vad det än gäller.

För mer information om rollen, se rollbeskrivningen för trygghetsombud.